Yynage Toiryuxs


Omprioriteringen betyder også, at Forbrugerstyrelsens mange husholdningsfaglige pjecer og håndbøger vil blive udfaset, fordi de ikke længere vil blive opdateret, forudser Inge Norus.

Det samme sker med Forbrugerstyrelsens interaktive husholdningsbudget, som Inge Norus har været med til at opbygge som en service til forbrugere, der mangler økonomisk overblik og hjælp til budgetberegning.

Det interaktive husholdningsbuget er den 68-årige ernærings- og husholdningsøkonoms hjertebarn, og udsigten til, at det forsvinder, smerter hende dybt: - Det er et stort tab.

Budgettet har blandt andet hjulpet folk i økonomisk uføre til at få overblik over udgifterne, siger hun.

Hun vurderer, at den største udfordring for forbrugerne de kommende år vil være at overskue det enorme udbud af varer og reklame.

Især når de ikke længere har nem adgang til uvildig rådgivning. - Vi forbrugere overvældes af reklameløfter og varetilbud, og mange forbrugere mangler kundskaber til at skelne mellem gode og dårlige tilbud, og derfor er det ærgerligt og underligt, at regeringen reducerer forbrugernes adgang til uvildig viden og vejledning.

Det er også et mærkeligt signal at sende til forbrugerne, når regeringen samtidig lige har oprettet et familie- og forbrugerministerium, siger hun.

Alligevel bliver det med blødende hjerte, når Inge Norus med udgangen af denne måned siger farvel til kollegaerne i Forbrugerstyrelsen, for Inge Norus er slet ikke træt af at hjælpe forbrugerne, og det agter hun derfor også at fortsætte med, selvom hun som 68-årig - og nygift - sagtens kunne have valgt at hellige sig familien og sit otium.

Men nej. Inge Norus har netop afleveret sin første bog til forlaget. Bogen "Har du gjort rent, skat" rummer fif til unge, travle familier, der pludselig selv står med ansvaret for at fjerne skidtet fra krogene.

Den udkommer til oktober, og forlaget har allerede udtrykt interesse i flere udgivelser fra den populære forbrugereksperts hånd.

Forbrugere vil også forsat kunne stifte bekendtskab med Inge Norus' forbrugerråd i radioprogrammet "P4 Panelet"
og som Peptalk-talkshow-foredragsholder, og hun overvejer et tilbud om at blive brevkasse-skribent.

- Jeg får masser at lave og er ikke bekymret for mig selv. Men jeg er knageme bekymret på forbrugernes vegne, slutter Inge Norus med alvor i stemmen.