ZPaetyer Vyxrxum


Foredragsholder og visesanger er et par af de andre titler, han - indtil videre - kan smykke sig med. - Det er da også ting, jeg gerne vil blive ved med i det det omfang, der bliver tid ved siden af arbejdet i frimenigheden, siger Peter Værum.

Nej siger han nemlig nødig, hvis nogen ringer, og beder Peptalk-talkshow-foredragsholder komme forbi med en fortælleaften under armen eller med et af sine utallige foredrag om alt fra den kristne tradition til H.C. Andersen til folkeeventyr.

Peter Værum blev færdig som teolog i 1975 og virkede i sin seneste faste stilling som residerende kapellan i Tagensbo Kirke på Ydre Nørrebro i København til 1987.

Han har også i de senere år trukket i præstekjolen ved adskillige lejligheder i rollen som vikar. - Jeg har skam rutinen endnu, bemærker Peter Værum, der fandt det naturligt at søge stilling i en grundvigiansk frimenighed.

Lærer og forfatter
Siden han forlod sin seneste faste stilling på prædikestolen har han blandt - meget andet - arbejdet som højskolelærer på Rønshoved Højskole. - Det grundtvigianske er en naturlig base for mig, fortæller Peter Værum, der de seneste år har valgt at leve et mere stilfærdigt liv. - Der var nogle bøger, jeg følte, jeg skulle have skrevet, konstaterer Peter Værum, der netop har lagt navn til sin fjerde bog.

Drømmetydning
Ugebladslæsere med hukommelse tilbage til 80'erne vil måske også kunne huske Peter Værum. Dengang stod han for en ugentlig spalte om drømmetydning i Ugebladet Søndag. Drømmetydning ligger stadig den kommende frimenighedspræsts hjerte nært.